Marea Britanie noul paradis Fintech in urma Brexit-ului
Marea Britanie este încă lider când vine vorba de numărul de companii care operează în fintech. Cu toate acestea, complicațiile care decurg din Brexit pot duce la pierderea terenului?
Schimbări semnificative de politică și reforma regimului de listare a companiilor din Londra în urma Brexit-ului vor declanșa un „big bang digital” în Marea Britanie, în încercarea de a accelera industria fintech în creștere în UK – potrivit unei analize recente, comandate de guvern.
Raportul, publicat în februarie 2021, evidențiază că incertitudinea de reglementare a Brexit-ului și concurența globală în creștere ar putea submina poziția Regatului Unit ca lider în lumea fintech-ului dacă nu se iau măsuri.
Analiza a fost efectuată de fostul șef Worldpay, Ron Kalifa, și este una dintre cele comandate de guvern pentru a ajuta la consolidarea statutului Regatului Unit în lumea finanțelor și tehnologiei.
Noul paradis Fintech din UK
În situația în care stau lucrurile, Regatul Unit este lider european în ceea ce privește numărul de companii care operează în domeniul fintech și noile eforturi fintech care încep. Cu toate acestea, complicațiile care decurg din Brexit pot duce la pierderea terenului între Regatul Unit și Germania și Franța ca una dintre destinațiile preferate ale lumii pentru stabilirea unui efort fintech.
Atât sectoarele financiare, cât și cele tehnologice sunt supuse unei presiuni mai mari din partea rivalilor de la ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană la începutul anului 2021, dar este posibil ca Brexitul să ofere puțin mai multă libertate pentru a transforma națiunea într-o perspectivă și mai apetisantă de păstrat și de construit. pe sprijinul industriei fintech în curs de dezvoltare.
Având în vedere că veniturile globale din tehnologia fintech se estimează să ajungă la peste 300 de miliarde de dolari până în 2022, există o mulțime de justificare în spatele ca Marea Britanie să acorde prioritate industriei sale fintech ca domeniu-cheie pentru a menține afacerile și pentru a lucra la atragerea companiilor în curs de dezvoltare.
Să aruncăm o privire mai profundă asupra modului în care Marea Britanie arată să valorifice piața fintech în creștere în urma Brexit-ului.
Pașaport UK pentru Fintech
Guvernul Regatului Unit va utiliza o schemă de vize care vizează profesioniștii fintech în încercarea de a umple orice lacune emergente în forța de muncă din sector, ca urmare a Brexit-ului, care provoacă o pierdere a accesului la baza semnificativă de competențe a UE.
Mișcarea a fost deja salutată de industria fintech, în care mulți jucători au fost îngrijorați de accesul la muncitori calificați înainte de încheierea procesului Brexit.
Potrivit unui raport Sunday Telegraph, cancelarul Rishi Sunak va anunța în curând un plan pentru a ajuta sectorul fintech din Regatul Unit să păstreze talentul de care are nevoie pentru a continua ca lider mondial în industrie.
Se speră că programul de viză fintech va ajuta Marea Britanie să-și păstreze locul ca locație prosperă pentru ca unoroi fintech să înflorească. După ieșirea din UE, Regatul Unit și-a pierdut dreptul automat al profesioniștilor din Europa de a lucra în țară. În același timp, mulți muncitori europeni calificați au părăsit Regatul Unit din cauza climatului de incertitudine și negativitate provocat de Brexit.
Cu concurența globală pentru talentul fintech în acest sector, orașe precum Londra se confruntă cu o nouă concurență din destinații europene precum Berlin, Barcelona și Amsterdam – care devin din ce în ce mai populare pentru profesioniștii fintech cu drept de muncă în întreaga UE.
Acest exod este exact ceea ce Marea Britanie caută să prevină, iar pericolul pe care îl reprezintă situația a fost subliniat de Ricky Knox, CEO la bancă fintech, Tandem, care a declarat: „Vizele pentru tehnologie sunt un lucru grozav și esențial dacă vrem să menține un sector tehnologic și fintech competitiv”, a adăugat el. „Peste jumătate dintre programatorii noștri sunt din afara Marii Britanii, iar unii au plecat deja din cauza Brexit-ului.”
Creșterea IPO-urilor în UK
Guvernul a identificat, de asemenea, IPO-urile ca o modalitate cheie de a ajuta la generarea unei mai bune stabilități financiare.
Prim-ministrul Boris Johnson s-a întâlnit deja cu directori de la Deliveroo, Revolut și alte firme de tehnologie pentru a-i convinge să se coteze la Bursa de Valori din Londra.
Adevărata valoare a acestor IPO-uri listate la Londra ar putea fi găsită în planul Regatului Unit de a-și construi atractivitatea ca paradis fintech în urma Brexit-ului.
Având un zgomot susținut în jurul tehnologiei financiare și reglementări mai adaptative, 2021 se pregătește să fie un an important în lupta pentru a împiedica talentul să părăsească aceste țărmuri pentru atragerea UE.