Home » World » Europa a devenit scena unei revolutii Fintech

Europa a devenit scena unei revolutii Fintech

Cele trei „decacorn-uri” care au fost construite pe țărmurile europene vin sub forma Klarna, Revolut și Checkout.

revolutii fintech europa - usbiz

La începutul anului 2021, Europa avea un decacorn, un startup care a câștigat o evaluare la 10 miliarde de dolari sau mai mult.

Acum are trei – și se pare că frenezia fintech în curs de desfășurare care mătura continentul va lăsa mult mai multe decacorn-uri în urma ei.

Cele trei decacorne care au fost construite pe țărmurile europene vin sub forma Klarna, Revolut și Checkout – toate acestea sunt companii fintech și, conform datelor Crunchbase, sunt urmate îndeaproape de 19 noi companii fintech la statutul de unicorn în acest an.

Această creștere semnificativă a numărului de companii fintech foarte apreciate din Europa arată rolul cheie pe care îl joacă continentul în perturbarea sectoarelor fiscale cheie precum plățile, bancar, asigurări, împrumuturi, comerț și comerț electronic.

După cum arată datele, 2021 a fost deja un an record pentru ieșirile de capital de risc pentru companiile europene fintech – ilustrând ceea ce este în mod clar o industrie în curs de maturizare.

În general, ieșirile din domeniul fintech au bancat VC-uri în valoare de 70 de miliarde de dolari între ianuarie și iulie la nivel mondial, concentrate în listări publice majore precum cea a schimbului de criptomonede Coinbase. Ieșirile europene au reprezentat aproximativ 20 la sută din cifra totală.

Acesta a fost, de asemenea, un an record pentru startup-urile din toate sectoarele din Europa, cu mai multe companii care ajung la statutul de unicorn râvnit de evaluări de 1 miliard de dolari decât oricând înainte. La momentul redactării acestui articol, există acum 125 de unicorni de companii private cu sediul central situat în Europa.

În plus, aproape o treime dintre aceste companii, 39 în total, au sediul în sectorul serviciilor financiare, ceea ce face din industria fintech unul dintre cei mai importanți creatori de unicorni de pe continent.

Acum, în ciuda provocărilor atât crizei de sănătate în sine, cât și ale Brexitului, datele din 2021 de până acum arată că ecosistemul fintech al Europei este înfloritor.

Întrucât firmele de capital de risc își extind marjele de profit pariând pe tehnologia financiară europeană și firmele americane care caută să profite de prosperitatea UE, se pare că ne aflăm în pragul unei epoci de aur pentru fintech în Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *